Хасково

И хасковлии в защита на граничаря Михаил Цонков

ПодпискаНад сто хасковлии се включиха само за 2 часа в стартиралата днес в града подписка в защита на граничния полицай Михаил Цонков. Срещу 32-годишния бургазлия е повдигнато обвинение от военна прокуратура за „причиняване на смърт по непредпазливост“.

Haskovo.info припомня, че на 17 април при изпълнение на служебните си задължения граничарят рани смъртоносно турския бракониер Ерджан Ялчън. Сержант Цонков и негов колега се опитали да арестуват екипажа на турска риболовна гемия, която многократно навлизала в наши териториални води и нарушавала забраната за улов на калкан. 

Бракониерите не само не се подчинили на заповедта да напуснат зоната, но дори се опитали да потопят с канджи лодката на българските граничари. Стигнало се до ръкопашен бой, при който картечният пистолет на Михаил Цонков случайно произвел изстрел и ранил единия от нарушителите. По-късно пострадалият починал на път за болницата. 

Хасковската структура на „Атака“ организира подписка в защита на граничаря, която е част от кампанията, предприета в цялата страна. Събирането на подписи в подкрепа на сержант Цонков става край сградата на „Малкия бизнесцентър“ в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button