Спорт

И №3 не спря Григор към полуфинала на „Уимбълдън“

Григор ДимитровНов голям успех на юношеския „Уимбълдън“ завоюва днес 17-годишният хасковлия Григор Димитров. Голямата надежда на българския тенис се класира за полуфиналите на турнира от Големия шлем. 

На талантът ни бе необходим малко повече от час, за да изхвърли от надпреварата третия в схемата Сезар Рамирес с 6:3, 7:5. 18-годишният мексиканец е четвърти в юношеската ранглиста и 650-ти в света при мъжете. На полуфиналите в Лондон поставения под № 9 хасковлия ще играе срещу 16-годишния сърбин Филип Краинович. Той не е сред поставените в основната схема, а най-предното му класиране в мъжката ранглиста е 1429-то място.

Другият полуфинал на юношеския „Уимбълдън“ ще сблъска фаворитът Бърнард Томич от Австралия и финландеца Хенри Континен, който е партньор на двойки на Григор Димитров. Техният тандем под № 4 тепърва ще играе първия си мач в състезанието при дуетите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
оги
оги
03.07.2008 20:29 20:29

Браво, Гришо! Ти прославяш Хасково, нищо, че Хасково те загърби, тоно, когато ти трябваше най-много помощ.

Back to top button