Спорт

Над 70 неохимци сътвориха първия Grand prix-Неохим`2008 по картинг

Картинг НеохимПървият в историята на компанията Grand prix по картинг сътвориха 73-ма служители на „Неохим“ АД в събота, 12 юли. Майсторство, бързина и хладнокръвие демонстрираха на пистата край Хасково любителите на високите скорости. 

Участниците бяха разпределени в 3 категории – „Младши“, „Начинаещи“ и „Напреднали“, в зависимост от възрастта и опита си на картинг-състезатели. Надпреварата при най-младите пилоти се води между 12 подрастващи на възраст от 12 и до 16 години. След проведени 3 манша, най-бърз се оказа Живко Жечев, който успя да финишира със спукана гума. На второ място в категорията се класира Антон Стойчев, а на трето – Делян Валентинов.      

Най-атрактивно премина състезанието в категория „Начинаещи“, в която имаше най-много участници – 45. Състезателите стартираха разпределени в 6 групи – 4 мъже и 2 жени. След проведени квалификации на финала сили премериха 18 състезатели. Победител в мъжката серия стана Румен Найденов от отдел „Информационно обслужване и техническо обезпечаване“. Компютърният инженер единствен в тази категория финишира с време под една минута. Втори при мъжете стана Валентин Петров, а трети се класира Виктор Павлов.

Изключително емоционално и атрактивно премина състезанието при дамите. В квалификациите стартираха общо 15 представителки на нежния пол. Четири от тях си оспорваха първото място на финала. Най-бързата дама на Неохим в крайното класиране стана юристът Катя Господинова. С второ най-добро време се класира Катерина Костадинова – ръководител отдел „Професионална кариера“, а трета финишира дежурния по завод Милена Павлова.

Най-скоростно протече състезанието в категория „Напреднали“, в която борбата за първото място се води между 16 пилоти. Най-опитните зад волана показаха изключителна динамика и майсторство на пистата. В крайното класиране победител с резултат от 0,582 секунди стана ръководителят на направление „Човешки ресурси“ Слави Славов. Втори с времево постижение от 0,586 секунди се класира Димитър Вълчев, апаратчик на химични процеси в цеха за амоняк, а на трето място с време от 0,59 секунди се класира Диан Кирков, оператор на пластмасови изделия.

В първия Grand prix по картинг, ръководството на „Неохим“ АД се представляваше от финансовия директор на дружеството Тошо Димов, който направи изключително добро представяне в сериите, и директорът за връзки с инвеститорите Александър Ганев. Непосредствено преди да връчи специалните купи и грамоти на победителите, Тошо Димов поздрави всички участници за достойното им представяне в състезанието и изказа благодарност на организаторите от „Неохим“ и от картинг пистата в Хасково. След топлите думи на финансовия директор, следвайки традицията на Формула 1, победителите се окъпаха в шампанско.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button