Хасково

Ромки спретнаха пазар в центъра на Хасково, разгониха ги

Глобяването3 търговки от ромски произход от Монтана получиха актове от Общинска полиция за търговия без разрешение. Жените бяха окупирали главната улица на Хасково, където привличаха клиенти с евтини спални комплекти по 10 лева бройката. 

Други две техни съгражданки отърваха глобата. Те продаваха пред Театъра, но явно разбрали за полицейската акция бързо си тръгнаха. Haskovo.info обаче ги улови малко преди органите на реда да разтурят далаверата.

Ромките пред театъра Минималната глоба, която ще бъде наложена на търговките, е 200 лева, коментира пред Haskovo.info шефът на Общинска полиция Бранимир Митков.

Освен, че предлагаха на хасковлии спални комплекти на далавера, ромките организираха и безплатно шоу за минувачите. След като органите на реда пристигнаха на импровизирания пазар, една от жените изигра театрален етюд, тема на който беше опитът й да припадне заради стреса, предизвикан от проверката. Въпреки това полицаите бяха непреклонни и написаха акт и на „актрисата“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button