Регион

В село Изворово гледат биочушки и грозде за елитни ресторанти

Драгомир Матеин с биочушкитеБъдещето на родното селско стопанство е в така нареченото биоземеделие, твърдят хората, решили да се занимават с това. В харманлийското село Изворово тази година Драгомир Матеин ще извади първата реколта от екологично чистите чушки, патладжани и грозде

Тук зарзаватът се гледа по технология от преди векове, която обаче гарантира здравословни продукти. При отглеждането на биочушките не се използват никакви препарати. Те се третират с отвари от билки, а бръмбарите се събират на ръка. 

Макар че пазарът на подобни зеленчуци и плодове е ограничен, Матеин е сигурен, че ще пласира стоката си. Той вече има договорки с елитни столични ресторанти, които са готови да броят по 7 лева за килограм биогрозде, което да сервират на претенциозните си гости.

БиогроздетоЕдин от купувачите на зеленчуците и плодовете от Изворово е популярният сръбски готвач бай Миро, при когото задължително обядват или вечерят важните хора в страната.

Скоро и в България, подобно на страните от западна Европа, ще има магазини за биопродукти, сигурен е Драгомир Матеин. Пред Haskovo.info той заяви, че нужда от такива търговски обекти има, макар и хората, търсещи подобни продукти да са малко.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button