Хасково

Животните в зоопарка в Хасково нямат проблеми с жегата

Зоопарка в ХасковоВъпреки жегите навън животните в хасковската зоологическа градина понасят добре високите температури. Те издържат до 40 градуса без проблем, каза за Haskovo.info директорът на зоопарка Ясен Стайков. През летния сезон обаче се минава към така наречените летни дажбени таблици. Храната е в по-малки количества и с по-малко мазнини, а в рововете на животните има непрекъснато вода.

През есента зоологическата градина в Хасково ще се сдобие с няколко нови водоплаващи. Така общият брой на видовете животни на Кенана ще стане 29. Всички клетки на животните са ремонтирани наскоро, похвали се. Единствената реконструкция, която предстои е на най-старата клетка – тази на лъвовете.

Въпреки забързаното ежедневие хората посещават хасковския зоопарк. След работно време зоологическата градина е пълна с хора, каза д-р Стайков. За разлика от столичния зоопарк обаче в Хасково има само двама осиновителите на животни. „Родители“ си имат понито и ягуарът. Най-скъп за отглеждане е лъвът, който се храни веднъж седмично, но изяжда 30-35 килограма месо.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
stefaniq
stefaniq
14.05.2010 11:56 11:56

лъвът е в ужасно състояние а на вълкът трябва да му се донесе компания

Back to top button