Регион

Блокираха пътища заради костенурки, няма нарушения

КостенуркаМащабна акция за борба с бракониерството на сухоземни костенурки е проведена на територията на Източните Родопи през седмицата, съобщиха за Haskovo.info от Природозащитно Сдружение „Биосфера“. В нея са участвали природозащитници, представители на подвижна горска стража и експерти от регионалната екоинспекция в Хасково.

Били са проверени всички автомобили, минаващи през пътища край село Долно Черковище и покрай  язовирите  „Студен кладенец“ и „Ивайловград“. В рамките на еднодневната акция са проверени над 400 автомобила. Нарушения на екологичното законодателство не са констатирани.

Само преди дни екозащитници проведоха акция в защита на костенурките и в ромски катуни. Там също не бяха открити нарушения. Сухоземните костенурки са защитени от закона и тяхното улавяне се наказва с глоба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
03.08.2008 11:36 11:36

че кой нормален бракониер си разхожда костенурките в багажника на колата?!!! на това се вика безмислен труд!

Back to top button