Хасково

Следят стоките по панаирите ако търговецът има разрешение

ПанаирСъвместни проверки на РИОКОЗ и ДВСК следят за качеството на предлаганите по панаирите стоки, съобщи д-р Венета Лесова – началник на отдел „Контрол на хранителни обекти и храни“ в хасковската здравна инспекция.

Инспекторите са извършили проверки по сергиите в Димитровград преди дни. Резултатите от тях се очакват следващата седмица. Тогава инспекции ще има на панаира в Хасково.

Два основни проблема пречат на проверяващите да се справят с некачествените стоки, продавани по сергиите. В някои от случаите скоро след като инспекторите си тръгнат търговците отново започват да продават артикулите си, в други инспекция не може да бъде извършена, защото продавачите въобще нямат разрешение за дейността си.

За да спре търговията с некачествени хранителни продукти по панаирите, хората трябва да спрат да ги купуват, категорична е д-р Лесова. Според нея това е начинът да спре и незаконната търговия с хранителни продукти по тротоарите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button