Хасково

Хасковските книги заминаха за братския Енгера

Татяна ДимитроваНад 500 тома книги, дарени от община Хасково потеглиха днес за побратимения испански град Енгера. Пратката включва наша и чужда художествена и научна  литература, речници и учебни помагала по български език и литература.

Преди да бъдат натоварени на микробуса, книгите бяха инспектирани от заместник- кмета Татяна Димитрова. Дарението се прави по повод празника на испанския град – 26 септември. Новите книги са предоставени от общината по молба на българите, които живеят и работят там и ще бъдат връчени лично от кмета на Хасково Георги Иванов.

КнигитеПо случай празника на Енгера Хасково ще се представи с фотоизложба на Тракийското съкровище и картини на местни художници.

Haskovo.info припомня, че договорът за побратимяване между Хасково и Енгера офоциално бе подписан преди седмица в общинската администрация от кметовете на двата града Георги Иванов и Сантяго Ясер. В испанското градче живеят над 1600 българи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button