Спорт

Григор би № 1 у нас и стана шампион с варненския си клуб

Григор ДимитровХасковлията Григор Димитров отново доказа, че е най-добрият тенисист у нас на държавното отборно първенство за мъже в Стара Загора с награден фонд 10 хиляди лева. 

17-годишният талант донесе победата на варненския си клуб „Черно море Елит“ след като на днешния финал срещу софийския „Лозенец 2000“ разби първата ракета на България Ивайло Трайков с 3:6,6:0,6:3.

С общ резултат 2-0 победи варненци отново триумфираха с шампионската титла, за която ще си поделят премия от 4 хиляди лева. С огромен принос за успеха бе и Григор, който не загуби нито един мач на кортовете в Стара Загора.

Най-добрата хасковска тенисистка Диа Евтимова пък отпадна от турнира в Сандански, който разпределя 10 хиляди долара. Поставената под №1 националка загуби на четвъртфиналите с 2:6, 4:6 от румънката Елена Богдан, която е европейска шампионка за девойки до 18 години и финалистка на „Ролан Гарос“.

На супермодерния тенис комплекс в Сандански Диа записа две победи на сингъл-срещу украинката Мария Малхасян с 6:3, 6:2 и срещу унгарката Река-Лука Яни с 6:3, 6:4.

Хасковлийката отпадна и от състезанието на двойки, където заедно с 30-годишната Биляна Павлова загубиха с 6-4,6-2 четвъртфинала срещу сестрите Хюлия и Лютфия Велиеви.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Макенроу
Макенроу
03.10.2008 18:28 18:28

[b]Абе момчето е навсякъде №1, само в Хасково не е, щото обищнските съвентници са далавераджии[/b][size=medium][/size]

Порчо
Порчо
04.10.2008 15:29 15:29

Куо беши туа тенис уа. Ний в Узунджоу играйм само челик.

Back to top button