Хасково

Разбиха канал за кокаин от Африка за западна Европа

Куфарът, където е бил скрит кокаинаКанал за пренос на кокаин разбиха хасковските полицаи при съвместна операция с колегите си от Ловеч и митнически служители. Както Haskovo.info писа в автобус на пункта Капитан Андреево преди два дни бе отрит над 4 килограма кокаин. Той беше пренасян от 29-годишен мъж в куфар с двойни стени.

След проведена операция полицаите са задържали и съучастник на младежа от Ловеч. Той е на 46 години и е хванат докато товарел кокаин в автомобила си. Смята се, че това е организаторът на канала. В него са открити още над 5 килограма кокаин също скрит в куфар. Тайниците са били посипани с червен пипер, за да не могат полицейските кучета да усетят дрогата.

БМВ-то на ловчанлиятаСпоред информацията на разследващите кокаинът е с африкански произход. Младият мъж го е вземал от Истанбул и го е доставял до България, след което организаторът го е превозвал до западна Европа.

По предварителни сметки стойността на задържания наркотик е около 2 милиона лева. След експертиза обаче вероятно ще се окаже, че съдържанието на кокаин в прахообразното вещество е по-голямо и по цени на черно стоката може да стигне 10 милиона лева, коментира директорът на областната дирекция на МВР в Хасково комисар Атанас Ненков. Той допълни, че всички участвали в операцията служители ще бъдат наградени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button