Хасково

Цигулари от 10 до 20 години в конкурса „Недялка Симеонова“

Недялка Симеонова34 участика от 6 страни ще участват в 33-тия Международния конкурс за цигулари „Недялка Симеонова“ тази година. Музикалните дни започват в петък и ще продължат до неделя. Най-малката участничка е само на 10 години. Това е Екатерина Новоселова от Русия. Най-възрастна е 20-годишната Магдалена Вълчева

Наградният фонд на конкурса е 5 500 лева. Победителят в трета възрастова група ще получи 1 200 лева и званието „Лауреат“.

В първата вечер на музикалните дни гостите ще имат възможността да слушат Classic FM Orchestra със солист проф. Светлин Русев. В събота е съвместният концерт на хасковския симфоничен оркестър и хор „Родна песен“. В третата вечер от програмата са предвидени изпълнения на Камерен ансамбъл „Софийски солисти“.

Програмата на музикалните дни бе представена на пресконференция от заместник- кмета на Хасково Татяна Димитрова. Тя уточни, че участниците в конкурса ще имат възможност да се разходят из града на Богородица и да разгледат забележителностите в региона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.10.2008 22:15 22:15

👿 👿 👿

Анонимен
Анонимен
23.10.2008 22:28 22:28

Много добра организация от страна на община Хасково
но в журито трябва да има само цигулари – качествени изпълнители и доказани педагози!Присъствието на компрометирани „професори“ като Георги Костов само пречи на работата и авторитета на конк*рса.

Back to top button