Хасково

34 млади цигулари окупираха Хасково, чакат награди

Конкурсната програма5 500 лева ще бъдат разпределени сред победителите в 33-тия конкурс за млади цигулари „Недялка Симеонова“, който започна днес в Хасково. Представянето на участниците във втора възрастова група стартира веднага след тегленето на жребия в 14 часа днес. 

Три дни Хасково ще бъде домакин на Музикалните дни. Общо 34 млади цигулари от 6 държави ще се представят в залата на театъра. Победителят в трета възрастова група ще отнесе званието „Лауреат“ и парична награда от 1 200 лева.

Успоредно с конкурсната програма в театъра ще има и концерти. Тази вечер почитателите на музиката ще чуят Classic FM Orchestra със солист проф. Светлин Русев. В събота е съвместният концерт на хасковския симфоничен оркестър и хор „Родна песен“. В неделя са предвидени изпълнения на Камерен ансамбъл „Софийски солисти“.

 Конкурсната програма  Тегленето на жребия

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button