Хасково

Конкурсът за цигулари „Недялка Симеонова“ без лауреат

Зорница ИларионоваБез обявяване на лауреат приключи конкурсът за млади цигулари „Проф. Недялка Симеонова“, който се проведе в Хасково пред последните три дни. По решение на журито във втора и трета възрастови групи не бяха връчени награди за първо място.

Победител при най-малките стана Зорница Иларионова от София. Тя е ученичка в Националното музикално училище „Любомир Пипков“. В гала концерта след награждаването Зорница изпълни „Цигански напеви“ на Пабло де Сарасате.

Зорница ИларионоваСред вторите места във втора и трета възрастови групи бяха и част от чуждестранните участници в конкурса – Ирина Русу от Молдова и Су Хин Парк – студент във Виена.

От петък до днес успоредно с конкурсната програма почитателите на музикалното изкуство имаха възможност да посетят концертите на Classic FM Orchestra със солист проф. Светлин Русев, Хасковския симфоничен оркестър и хор „Родна песен“, както и тазвечершните изпълнения на Камерен ансамбъл „Софийски солисти“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button