Спорт

Световната купа по волейбол пристига в Димитровград

Световната купа по волейбол пристига в Димитровград на 22 август, съобщиха за Haskovo.info от общината.

Най-желаният волейболен трофей ще бъде изложен за снимки пред спортна зала „Младост“ от 18 до 20 часа. Очакват се много гости и голям интерес не само от жителите на Димитровград. Градът е единственият не областен център, който ще приеме купата.

Димитровград не е избран случайно за визитата на Купата. Градът е с най-модерната спортна зала в Хасковска област. Димитровград има и волейболен отбор в женското първенство.

Купа

Световната купа обикаля големите градове на България в рамките на златния „Трофи тур“. Символичното начало на тура бе дадено от столицата. Официалното представяне на световната купа се състоя на самото волейболно игрище в „Арена Армеец“, където ще се проведат и част от битките за трофея през септември. Единственият път, в който България бе домакин на световно първенство по волейбол за мъже до момента, беше през 1970 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button