Спорт

Децата на Хасково играха футбол срещу расизма

Отборът на Шандор ПетьофиДецата на Хасково се обявиха срещу расизма днес. Това стана по време на футболен турнир, в който участваха ученици от 3-ти до 5-ти клас от различни етноси. Отборите бяха от училищата „Г. С. Раковски“, „Шандор Петьофи“, „Иван Рилски“, „Отец Паисий“ и дом „Асен Златаров“. Инициативата на Младежки център бе част от седмицата на „Футбол срещу расизъм в Европа“.

Първо място взеха учениците от училище „Шандор Петьофи“, втори станаха „Отец Паисий“, третото място бе за „Иван Рилски“, а на младите футболисти от „Г. С. Раковски“ бе отредена специална награда за участие и спортсменство.

Отборът на Отец ПаисийПобедителите получиха купи и грамоти. Всички малки футболисти бяха наградени и с тениски, а за голмайсторите на всеки отбор имаше ключодържатели.

Единственото момиче на терена – петокласничката Мария от първенеца „Шандор Петьофи“ доказа, че и момичетата могат да играят футбол не по-зле от момчетата.

 

 

 Отборът на Иван Рилски  Отборът на Раковски
 Чужди доброволки от Мадежки център  Петокласничката Мария

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
LEVSKI HOOLIGANS
LEVSKI HOOLIGANS
25.10.2008 21:05 21:05

KVO STE MI GI SABRALI TIQ CIGANI TAM ! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!! 14/88

Joro
Joro
26.10.2008 13:51 13:51

ei jmel otkysan… naliu igraqt protiv rasizma we.. palqk… ti mai si ot tiq nashte „skinari“ smeshnite… ae kato ste tolkoz skinari i mrazite ciganite .. syberete se mishkite ot orfeq i vyrite v republika da pokazvate myjestvenostta si.. ili samo na dumi i v neta ste golemi… palqk ei zaradi takiva kato teb bulgaria propada…

LEVSKI HOOLIGANS
LEVSKI HOOLIGANS
26.10.2008 21:07 21:07

Еи брато ти си мн зле Заради такива като нас България пропаднала маиче заради такива отрепки като тебе и никои не говори за скинари

ива петрова
ива петрова
31.05.2011 13:19 13:19

Футболът е сред най-добрите спортове за децата. Той поддържа здравословното тегло на децата, предпазва ги от болести и засилва чувството им за колективност и отговорност. За жалост в България спортните площадки за игра на футбол и други интересни спортове, са недостатъчно. Именно затова Фондация „Димитър Бербатов“ с помощта на “Данон Сердика”, създадоха съвместната инициатива „Активни и здрави“, която основна цел е създаване на трайни навици за здравословен начин на живот сред децата в училищна възраст чрез активен спорт и здравословно хранене. http://www.aktivniizdravi.bg/

Back to top button