Хасково

Наркотрафикантка: Нямам нищо общо с хероина в картофите

ЗадържанитеНямах представа, че превозвам наркотици в колата и нямам нищо общо с това“, заяви пред съда днес 40-годишната Красимира Атанасова от Свиленград. Тя и 43-годишният крумовградчанин Мартин Максимов бяха хванати преди два дни с 2 кг. хероин на турско- българската граница. 

Наркотикът е бил укрит по специален начин в чувал с картофи, превозван в колата, управлявана от Красимира. След направените проверки е установено, че заловената пратка хероин е на стойност 180 000 лева. От МВР вчера съобщиха, че организатор на канала е турски гражданин, който ръководел контрабандата от килията си в софийския затвор.

Третият задържан – софиянецът Ивайло Димитров ще бъде свидетел по делото. Пред обвинителите той е потвърдил участието на двойката в трафика на наркотици. От прокуратурата съобщиха, че се очаква да има още един арест по случая.  

Живеещите на семейни начала Красимира и Мартин днес се оправдаха пред съда, че неволно са станали наркотрафиканти. Въпреки че служебните защитници поискаха домашен арест заради лошото здравословно състояние на мъжа, магистратите постановиха най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража„. Очаква се делото по случая да се гледа в Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
advokat
advokat
14.11.2008 19:50 19:50

Делото ще се гледа в Пловдив, ама друг път. Там може да се „гледа“ само обжалването на мярката за неотклонение.

Back to top button