Хасково

„Бобрите“ продължават да горят въпреки съдовете за пепел

Деспа Димова е сигурна, че контейнерите се палят нарочно

Деспа Димова е сигурна, че контейнерите се палят нарочно

Въпреки поставените преди седмица специални съдове за пепел в голяма част от хасковските квартали все още има хора, които изхвърлят въглени в така наречените „бобри“. Предвидените за битови отпадъци контейнери се запалват лесно и пушат часове наред, а освен това след като обгорят вече не могат да се ползват.

В продължение на три часа тази сутрин гъст дим се носеше над ул. „Георги Бенковски“ в Хасково. Той излизаше от поредния запален контейнер за смет. Въпреки че на него има надпис „Не пали огън“, а само на сантиметри е поставен съд за пепел, някой беше решил, че е по-лесно да изхвърли отпадъците от печката си на твърдо гориво в „бобъра“. Пепел имаше и извън съдовете.

Воърастната жена сама изгаси огъня

Възрастната жена сама изгаси огъня

Към обяд живеещата в съседната къща Деспа Димова реши, че трябва да се сложи край на това безобразие. След като не успя да изхвърли боклука си, жената напълни кофа с вода и започна да гаси сама контейнера.

„Сигурна съм, че го правят нарочно“, каза пред Haskovo.info 71-годишната жена. „Докато има простаци, няма да се оправим“, възмути се тя по адрес на няколко свои съседи, за които има съмнения, че са предизвикали огъня.

Haskovo.info припомня, че общо 500 контейнера за пепел са предвидени за Хасково. Заместник- управителят на сметосъбиращата фирма „Титан АС“ Яна Маринова уточни, че заради изхвърляне на въглени в „бобрите“ над 60% от тях са обгорени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button