Хасково

Приключи проектът за МИКЦ, засега издръжката му се поема от фондация

Доброволци на МИКЦ ХасковоИздръжката на Младежкия информационно- консултантски център в Хасково вероятно временно ще бъде поета от фондацията, която го изгради – клуб „Юнеско“. МИКЦ в цялата страна са създадени със средства от Държавната агенция за младежта и спорта. Проектите се защитават за една календарна година.

Издръжката на хасковския център е обезпечена до 18 декември, а от ДАМС все още не са обявили процедура за кандидатстване за следващата година. МИКЦ Хасково обаче ще продължи да работи и ще се издържа от фондацията, осъществяваща проекта, заявиха днес създателите му.

Ръководителят на местния Младежки информационно- консултантски център Венета Антонова представи резултатите от дейността му. 1 000 младежи са се възползвали от услугите на центъра, който вече е спечелил и правото да бъде Евродеск точка. „Това означава, че ще получаваме подробна информация за младежки инициативи от цяла Европа“, сподели психологът Красимира Дамянова.

В МИКЦ са записани над 50 доброволци. Haskovo.info припомня, че една от последните им инициативи е създаването на коледни картички, със средствата от чиято продажба ще бъдат подпомогнати децата от дома за медико- социални грижи в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button