Хасково

100 служители на реда изпушиха по цигара пред полицията

ПротестОколо 100 полицаи и пожарникари се събраха днес пред Областната дирекция на МВР в Хасково да изпушат по една цигара. По този начин те се включиха в националния мълчалив протест, който се провежда днес в София.

Сред пушачите дошли в Хасково имаше служители на реда и от Димитровград, Харманли и Свиленград. Те пушеха, в подкрепа на исканията за 50% увеличение на заплатите, за повече пари за храна, облекло и извънреден труд, както и за по-добри условия на работа.

ПротестиращиОбщо 15 са исканията на служителите на вътрешното министерство. Сред тях е създаването на нов истински синдикат, защита от страна на държавата, по-голям лимит на полицейските коли, както и промяна в Наказателния кодекс за бързи и безкомпромисни действия срещу тези, които нападат полицаи.

Стартовата заплата на младите кадри в системата на МВР е 450 лева, а повечето служители в Областната дирекция на МВР в Хасково получават около 500 лева, съобщи за Haskovo.info областният координатор на синдикат „Огнеборец“ Янчо Петров.

Янчо ПетровПо думите му служителите на реда получават по 30 лева на месец за храна, което е около 1,40 на ден. За година на полицаите се полагат 400 лева за облекло. Парите стигат за 1 чифт ниски и  1 чифт високи обувки. Те се износват за 2 пожара, коментираха огнеборци.

Ако мълчаливото пушене не даде резултат полицейският синдикат предвижда национални протестни действия след Нова година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
димитър
димитър
15.12.2008 7:29 7:29

😳 а знаете ли в съдебната власт и охрана какви премийки и допълнителни пари са взели тия дни –сумите са четири цифренни , само един пример : най-обикновенна деловодителка в съда е взела 4000лв–повече няма смисъл да пиша

Wolf
Wolf
15.12.2008 9:08 9:08

Horata si zadavat vaprosa : ,,Zashto v pravosadnoto ministerstvo vzimat tolkova mnogo pari???“
Ami elementarno e uvajaemi 4itateli na saita,prosto Ministerstvo na Pravosadieto ima sabirane na taksi.Kogato iskate da si iskarate svidelstvo za sadimost kade plashtate,a?V Sada,emi eto za tova sadebnata ohrana 6e vzema 4000 lv priemii,a policaite koito sa na ulicata 6e vzemat 560 lv zaplata bes priemii.Neka parvo da se opravi noshniqt trud,da se opravi zaplashtaneto na policaite,ama tezi koito sa na ulicata.Tezi koito ima 25 godini staj ,neka da badat osvobodeni(pensionirani) podobavashto,zashtoto vseki edin ot tqh 6e sedi do posledno za da moje da si vzema pari4kite.Da napravim edna ravnosmetka: ,,Ako edin policai koito zapo4va sega v momenta vzema 500 lv zaplata ,policaqt koito e pred pensiq vzema 800 lv s 25 g. staj,zashto trqbva da napusne kandidat pensionera,a?Ta toi vzema 3-4 pensii realno za edin mesec.No v dadeniqt slu4ai davame primer s obiknovenniqt serjant(pensioner),a kakvo da govorim za generala,a da ne govorim za zam.Ministar ili Ministar.
Trqbva malko 4istka na oficerskiqt sastav i na ministerskiqt sastav za se uveli4at pari4kite,stiga tolkova sa lejali gospodata oficeri kato nqkoi som4eta na danato na qzovira,vreme im e da si hodqt 🙂 😀

Back to top button