Хасково

107 ученици мерят сили на многоезично състезание

ГПЧЕ "Проф.д-р Асен Златаров" - Хасково107 ученици от Х и ХІ клас от Хасково и Димитровград са заявили участие в Многоезично национално състезание. Областният кръг на надпреварата ще бъде на 25 януари, съобщи за Haskovo.info експертът по чуждоезиково обучение в регионалния инспекторат Румяна Делчева.

В състезанието ще вземат участие възпитаници на езиковата и математическата гимназии в Хасково и Димитровград и ученици от СОУ „Васил Левски“ в града на младостта. 85 от 100 точки са достатъчни, за да могат учениците да се класират за националния кръг на Многоезичното състезание, който ще се проведе в Пловдив през февруари.

Ако там нашите ученици се представят добре и са в челната тройка попадат под Закона за закрила на деца с изявени дарби и могат да кандидатстват за стипендия пред съответната община, допълни Делчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button