Хасково

Единственото спасение от крадци за златарите са касите

Херцогинята

Обраният магазин

Повечето хасковски златари са силно притеснени и се чудят какви мерки да предприемат след като тази нощ двама маскирани обраха бижутерия на бул. „Освобождение“. Пред Haskovo.info повечето от тях заявиха, че почти нямат какво да направят, за да се предпазят от кражби.

Най-важното, а и това, което не са направили в обрания магазин въпреки предписанията, е нощем бижутата да се прибират в метална каса, коментира и говорителят на областната дирекция на МВР Нина Николова.

Тези каси са хванати за пода и отварянето и вдигането им е почти невъзможно, каза Хатидже Юсеин. Тя е собственик на златарски магазин в тунелите под „Ташкент“. Признава, че се е опитвала да застрахова стоката си, но от дружествата обяснили, че това е много трудно, защото трябва да се викат експерти от столицата.

Хатидже Юсеин

Хатидже Юсеин

Сега на хасковските златари им остава да се надяват, че техните ателиета няма да се харесат на крадците. Иначе рискуват да се простят със стока за близо половин милион лева като колегите си от бул. „Освобождение“.

До тази вечер все още няма задържани за обира на магазина, каза за Haskovo.info говорителят на полицията. Към 2:30 тази нощ двама маскирани задигнаха 12 килограма злато във вид на бижута след като преди това заглушиха разговорните полицейски честоти, за да не може сигналът от СОТ да стигне до патрулите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.02.2009 22:59 22:59

Kra6kovvvvvvvvv…… utre samo da ne si napraivl intervu za tova 6to ne sa po4isteni ulicite i za6to cqla ve4er si barat puktite i ne 4istqt!

Янко Янков
Янко Янков
20.02.2009 19:24 19:24

Кой каза ,че застрахователните компании отказват да застраховат злато?
Драги журналисти,преди да пишете небивалици,моля Ви да се подготвите по-добре!
Аз,също имам бижутерия ,и стоката ми се застрахова от 7 години,без никакви проблеми.
Просто застахователните компании си имат строги изисквания.

Haskovo.info
Haskovo.info
20.02.2009 21:07 21:07

[quote=Янко Янков]Кой каза ,че застрахователните компании отказват да застраховат злато?[/quote]
Въпросът е правилно зададен – Кой го казва?
В текста не пише, че отказват, а че са казали, че е трудно. Никъде не се твърди, че застрахователните компании отказват да застраховат злато. А и това са думи на цитираната жена, а не на автора.

Back to top button