Хасково

Строителна фирма отнесе 34 акта след проверка от НАП

ПариСтроителна фирма от Минарални бани е глобена 34 пъти вследствие само на една проверка на инспекторите от НАП, съобщиха за Haskovo.info от териториалната дирекция на агенцията в Хасково. Втори в класацията за най-много актове е търговец на дребно от Димитровград. При него санкциите са 24.

През февруари НАП Хасково е проверила 36 фирми от областта. Съставени са 281 акта на 24 от тях. Най-много – 169 са за закъсняла осигурителна информация. 81 са актовете заради забавени социални осигуровки. Минималната глоба за всеки такъв случа е 50 лева. При повечето става въпрос за небрежност, а не за умишлено укриване на данни, коментираха от НАП.

През февруари една фирма не е внесла здравни осигуровки на свой служител. 22 не са начислили в срок работните заплати и ще бъдат глобени с по 300 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
.........
.........
18.03.2009 16:42 16:42

kak se kazva firmata ot mineralni bani na koqto sa sastavili 34 akta???

Back to top button