Регион

Общински служители изнасят стока от масите на пазарджии

Пазарджиите бранят масите сиСлужители на димитровградската общинска фирма „Благоустрояване“ започнаха изпълнението на заповедта на кмета Стефан Димитров за премахване на незаконните павилиони от първата редица на неделния пазар.

Тази сутрин беше срязаха вратата на единия от павилионите и започна изнасянето на стоката от него. Тя ще бъде откарана в склад, където ще се пази до 2 години. След изчистването на обекта трябва да започне и неговото премахване.

От общината опитаха да обяснят, че масите са незаконни, но търговците не искаха да ги чуятЗаповедта е за премахване на 13 маси, собствениците на които са загубили заведеното срещу общината дело. Те възразиха срещу предишна заповед на градоначалника за премахване на масите. Хасковският административен съд отхвърли възраженията на част от търговците, а други прие и отмени заповедта за техните обекти.

След като в петък не позволиха павилионите им да бъдат премахнати, днес търговците от пазара отново опитаха да ги бранят с жива верига. Те настояват общината да изчака решенията на съда на по-висша инстанция, тъй като всички решения се обжалват.

 Масите се охраняват от полицията  Полиция и търговци пак не се разбраха

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button