Любопитно

Хореографът на ансамбъл „Китна Тракия“ в Хасково води семинар в Бургас

Популярният хореограф на Представителния ансамбъл „Китна Тракия“ при читалище „Тракия 2008“ в Хасково Иван Иванов ще води семинар за характерните фолклорни хора от регионите на България.

Събитието е част от програмата на тазгодишното издание на „Клубен фолклорен събор в Бургас“. Той ще се проведе на 23 септември на площад „Тройката“.

Официалното откриване с представянето на фолклорните клубове от страната ще бъде предшествано от дефиле. Любителите на родни ритми ще разучат стъпките на хоро , с което ще обогатят репертоара си.

Иванов е завършил Държавното хореографско училище в София и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. През 2022 г. издаде книгата „Традиционни народни хора от Хасковско“, в която описва регионалните специфики на танцовото изкуство, припомня Haskovo.info. В нея авторът събра 42 народни хора от хасковския край, като представя и красотата на местните народни носии.

През 2019 г. Иван Иванов бе награден от Министерството на културата за принос в развитието и популяризирането на българската култура и изкуство.

Хореографът на „Китна Тракия“ събра в книга 42 хора от Хасковска област

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button