Външни публикации

ПГДС „Цар Иван Асен II“ с пореден успешно изпълнен проект по програма Еразъм +

На 18.10.2023 г. в ПГДС „Цар Иван Асен II“ се състоя заключителното събитие във връзка с приключването на проект „Мислете умно! Мислете зелено“ с рег. №2022-1-BG01-KA122-VET-000074876 по програма Еразъм +, КД1 „Образователна мобилност за граждани“, Сектор „Професионално образование и обучение“. На събитието присъстваха ученици, учители и други заинтересовани страни.

В началото на публичната проява присъстващите в залата бяха приветствани от г-жа Маргарита Топалова – ръководител на проекта. Тя отчете успешното приключване на проекта и отличното представяне на участниците в проекта, добавената стойност за институцията и не на последно място възможностите, които програмата Еразъм+ предоставя за интернационализацията на ПОО.

С тематично и хронологично структурирана презентация бе направен задълбочен анализ на постигнатите резултати по време на мобилностите на персонала и обучаемите от специалности Системно програмиране, Строителство и архитектура и Мебелно производство в Лайпциг, Германия. В презентацията, подкрепено с подходящ текстов и снимков материал, присъстващите в залата уловиха най-значимите моменти от работните посещения по проекта и високата им практическа стойност.

ПГДСС кратко видеообръщение партньорите от VITALIS изказаха възхищението си от отличната професионална и езикова подготовка, представянето и постигнатите резултати на участниците от ПГДС „Цар Иван Асен II“.

Всички участници в проектните дейности (20 ученици и 6 педагогически специалисти) получиха сертификати Eupopass Mobility, които им бяха връчени от Маргарита Топалова.

Конференцията приключи с изказвания на участниците и споделяне на лични впечатления за преживяното и ползите от преминатата мобилност.

ПГДСРеализацията на проект „Мислете умно! Мислете зелено“ доведе до следните дългосрочни ползи:

– Повишаване качеството на професионалната подготовка и усъвършенствани чуждоезикови и дигитални умения;
– Повишен капацитет на учителите в гимназията по отношение на прилагане на иновативни методи на преподаване и оценяване;
– Осъществяване на трайни връзки с европейски училища и институции с цел бъдещ обмен на добри практики в обучението.

Back to top button