Спорт

Отличиха най-добрите спортисти и треньори в Димитровград

Най-добрите спортисти и треньори на Димитровград за 2023 г. бяха наградени на церемония в спортна зала „Младост“, съобщават от общината.

Спортист на годината в направление „мъже и жени“ е европейският шампион по борба Георги Иванов, който сега е на подготовка за участие на следващото европейско първенство.

В направление „детско-юношески спорт“ титлата отиде при Денис Наим, също състезател на СК по борба и Държавен шампион на България през 2023 година. Приза за най-добър треньор бе за Салим Наим от същия клуб.

Отличието „Дългогодишен принос в областта на спорта“ беше връчено на Георги Кутянов – дългогодишен активен футболист и треньор.

„Община Димитровград активно подкрепя и стимулира развитието на спорта като обновява спортните бази и подпомага спортните клубове. Благодаря за всички усилия, които полагате, за да ги има всички тези деца и младежи, които изграждат навици и печелят отличия по състезания. Основната ни цел е да поддържаме нивото на спортните бази и да има добри условия за детско-юношеския спорт, защото когато ги има тези условия идват и високите спортни резултати. Тази година в бюджета сме предвидили увеличение с 15% за спортните клубове. В общината имате подкрепата за спорта, за да се върви напред и нагоре“, каза кметът Иво Димов, който връчи наградите.

Подкрепа за спорта и развитието му изрази и председателят на комисията по „Образование, младеж и спорт“ в общинския съвет Валентин Христов.

НаградиЦеремонията беше открита с изпълнението на Химна на Република България от талантливата Даяна Славова.

Спортист на годината в направление „детско-юношески спорт”:

І място – Денис Наим – СК по борба Димитровград;

ІІ място – Никол Филипова – СК „Младост“ Димитровград;

ІІІ място – Владимир Мандалов – СК по борба Димитровград ;

ІV място – Галена Тенева – СК „Младост“ Димитровград;

V място – Теодор Живков Тончев – СК „Фаворит“, Модел клуб Димитровград;

VІ място – Виктор Янков – СК „Младост“ Димитровград;

VІІ място – Ивайла Ивайлова Димитрова – СК „Бугари“;

VІІІ място – Борис Георгиев – СК „Карате-клуб Димитровград“;

ІХ място – Ангелина Димитрова – СК „Карате-клуб Димитровград“;

ІХ място – Иванина Ангелова Жекова – СК „Бугари“

Х място – Симеон Валентинов Вълев – Модел клуб Димитровград;

Х място – Теодор Иванов – СК „Карате-клуб Димитровград“.

 

Спортист на годината в направление „мъже и жени” (над 18 години):

І място – Георги Любомиров Иванов – СК по борба Димитровград.

ІІ място – Микяй Салим Наим – СК по борба Димитровград.

ІІІ място – Диана Сарафова – СК „Младост“ Димитровград.

 

В категорията „Отбор на годината” бяха отличени два клуба: СК по борба Димитровград – отбор „мъже“ и отбора по футбол – ФК „Димитровград – 1947“.

Награди„Треньор на годината“ за 2023 е Салим Наим от СК по борба Димитровград. На второто и трето място са Иван Нондов – СК Карате-клуб Димитровград и Стоянка Ангелова – СК „Младост“ Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button