Спорт

Григор Димитров, сестри Стоеви и Микяй Наим с награди от спортното министерство – ВИДЕО

Тенисистът Григор Димитров, бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви и борецът от Димитровград Микяй Наим са сред наградените от министерството на младежта и спорта на церемонията „Спортната слава на България 2023 година“.

Трите специални награди за изключителни спортни резултати, утвърждаващи авторитета на българския спорт в световен мащаб бяха за Григор Димитров, баскетболиста Александър Везенков и женския национален отбор по шахмат в състав Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Белослава Кръстева, Гергана Пейчева и Виктория Радева.

Гришо се готви за следващия си турнир в Марсилия (Франция) и наградата прие неговата майка Мария Димитрова, която каза, че е горда с Григор.

Спорт
Мария Димитрова

Сестри Стоеви благодариха за наградата, подкрепата и вярата, като си пожелаха успешна олимпийска година и да прославят България.

По време на събитието бяха отличени спортистите, завоювали медали на световни и европейски първенства в олимпийски и параолимпийски дисциплини и категории. По този критерий всеки един атлет, донесъл на България златно, сребърно или бронзово отличие бе премиран от Българския спортен тотализатор, като осигурените средства са в размер на 110 000 лева.


 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button