Любопитно

Студентско списание пише за забележителности на Ивайловград

Списание „Фрагменти от България“ е отделило страници за известни забележителности в община Ивайловград.

То е дело на студенти от специалността „Книгоиздаване“ във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Техен ръководител е проф. д-р Ефрем Ефремов.

„Най-богатият частен римски дворец в България“ – така студентката Петя Манева е озаглавила публикацията си за вила „Армира“. Тя е един от най-ранните точно датирани римски обекти на територията на България, отбелязва авторката.

ИвайловградИванна Шивачева представя крепостта „Родостица“ в местността „Балък дере“ край село Хухла. Тя цитира изследователите, според които откритият през 2022 г. надпис от времето на българския владетел цар Симеон е един от най-старите текстове на кирилица.

Трудно е да се представи родината изцяло – от скритите в Балкана села до големите градове, затова сме подбрали една колекция „Фрагменти от България“. Насладете се на нашите фрагменти и се надяваме те да ви вдъхновят да изследвате, оценявате и цените красотата, която е България, пише екипът, подготвил илюстрованото издание.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Галина
Галина
13.02.2024 20:33 20:33

Вила Армира.Изумителна.Вече трета година в ремонт.Една забележка.Реставрирайте я така,че да се влиза в нея както се е влизало някога.Така ще се добие пълна представа за мисленето и бита на обитателите и и изобщо за онова време.

Back to top button