Регион

Патриотичен стенопис за Трети март в детската градина в Малево

Патриотичен стенопис беше открит в навечерието на националния празник Трети март в детската градина в хасковското село Малево.

Идеята е отпреди година и е на учителките Доротея Тончева и Петя Мирчева. Реализирана е за около седмица от хасковския татуист Васил Василев. На стенописа са изобразени Ботев, Левски и Раковски.

В момента паното е с размери 8 на 2 метра, но предстои да бъде изрисувана цялата близо 100-метрова стена. Цветовете са подбрани специално, за да са интересни за децата, а и да се забелязват от пътя.

СтенописВасилев обясни, че за пръв път работи по такъв проект, свързан с българската история, като се надява на още подобни начинания. Използвал е изцяло спрей, изпълнението не го е затруднило и определя резултата като доста удовлетворяващ.

СтенописДецата от градината изнесоха рецитал за тържественото откриване на стенописа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Петрова
Петрова
02.03.2024 21:42 21:42

Идеята е фантастична, но изпълнението е меко казано некадърно.

Back to top button