Хасково

Евакуираха работници от Бирената фабрика заради задимяване в склад

Работници са евакуирани преди обяд от склад в Бирената фабрика край Хасково заради задимяване.

На място са изпратени няколко екипа на пожарната. Задимяването е причинено от нагряването на стиропор в една от стените. Няма горене и опасност да се развие пожар, коментираха за Haskovo.info от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

При произшествието няма пострадали хора. На място са извършвани дейности, като предстои да се установи точно коя е довела до инцидента.

По-късно от пивоварната информираха, че инцидентът е свързан със запалване на вътрешна стена при ремонтни дейности, извършвани от външен контрагент, в нефункциониращ склад за суровини и материали, на територията на отдел Логистика. В засегнатия склад е нямало никакви суровини и материали, а всички работещи в помещението са евакуирани. Заради разнеслия се пушек, превантивно и спрямо процедурите за безопасност на пивоварната, са евакуирани и всички служители, работещи в площите около засегнатия район.

През следващите часове предстои екипите на предприятието да направят задълбочен анализ за причините за инцидента, допълват от фабриката, която продължава да функционира.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button