Регион

Засадиха дръвчета в пречиствателната станция край Хасково за деня на водата

Деца от училище „Христо Смирненски“ засадиха 10 липи на терена на пречиствателната станция край село Стамболийски до Хасково.

Инициативата е посветена на Световния ден на водата – 22 март. Тази година мотото е „Вода за мир“.

Преди това за децата имаше презентация, на която беше показан пътя и кръговрата на водата. Малчуганите научиха колко безценен ресурс е водата за всички нас. Някои от тях я определиха като течно злато.

ЗалесяванеВ акцията по залесяването се включиха кметът Станислав Дечев, заместниците му Динко Тенев и Танер Емин, областният управител Гинка Райчева със своя заместник Митко Петров.

Управителят на ВиК – Хасково Божидар Желязков припомни, че дружеството отбелязва световния ден на водата за трета година, като сега се засаждат дръвчета. Целта е да се покаже, че водата и гората са неразривно свързани – без гора няма вода, а там, където няма гора е пустиня, суша и няма живот.

Кампанията се провежда във всички 10 района на ВиК – Хасково, като се засаждат над 100 дръвчета.

Желязков поздрави всички служители на ВиК – Хасково, като им пожела най-вече здраве и успехи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Еха
Еха
22.03.2024 16:48 16:48

Да е честит празника на най- некадърната структура! И пак сме без вода.

Back to top button