Външни публикации

Училище „Св. Климент Охридски“ сподели добри практики по НП „Иновации в действие“

Хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ в продължение на три дни е домакин на гости от три училища по Националната програма „Иновации в действие“.

Целта е споделяне, обмяна и мултиплициране на добри иновативни практики. На хасковското училище гостуваха Частно основно училище Куест – София, ОУ „Пейо Крачолов Яворов“ – Бургас и ОУ „Иван Вазов“ – село Русокастро.

Темата на мобилността беше „Фабрика за личности“. На 20 март се проведе работна среща за запознаване с представителите на иновативното и неиновативните училища. Гостите се запознаха с историята на ОУ „Св. Климент Охридски“ и разгледаха забележителностите на Хасково.

Свети Климент ОхридскиНа 21 март имаше посещение на комбиниран урок по Родинознание и Технологии и предприемачество за 2 клас. Темата беше за здравословното хранене.

Свети Климент ОхридскиПрограмата продължи с „Музикално междучасие“ с участието на ВГ „Пейте с нас“ и ДМГ „Сладурчета“.

Свети Климент ОхридскиГостите посетиха иновативен урок по Технологии и предприемачество за 4 клас на тема „Магията на театъра“, галериите и музея.

Свети Климент ОхридскиНа 22 март бяха посетени три бинарни урока – Човекът и природата и Компютърно моделиране за 3 и 4 клас на тема „Здравословен начин на живот“, Математика, Технологии и предприемачество за 5 клас на тема „Българска шевица“ и География, икономика и музика за 6 клас на тема „Музикално пътешествие“.

Свети Климент ОхридскиПрограмата завърши с кръгла маса „Иновативни педагогически практика“, на която директорът Розалина Петкова отново представи някои от по-значимите изяви на учениците и учителите в ОУ „Св. Климент Охридски“. Гостите споделиха, че са научили много от своите домакини през последните три дни.

Back to top button