Любопитно

Спектакъл на хасковския театър на национален фестивал

С представлението „Роднини“ на хасковския драматично-куклен театър „Иван Димов“ днес в Павел баня ще бъде открит първият Национален фестивал на комедийните спектакли „Чудото“.

Спектакълът ще се играе на сцената на местното Народно читалище „Напред – 1903“. Той е обагрен от неподправено чувство за хумор, каквато е и цялата идея на фестивала.

Театралният фестивал „Чудото“ е посветен на живота и творчеството на известния писател-хуморист и художник Димитър Чорбаджийски – Чудомир, който е родом от павелбанското село Турия.

Два от спектаклите, които ще бъдат поднесени на павелбанската сцена, са по негови текстове, а фестивалът е част от програмата на тазгодишните „Чудомирови празници“. Той има конкурсен характер, награждаването ще бъде на 30 март след последното от представленията, съобщават от община Павел баня.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button