Любопитно

Фризиецът Тюмен взе титлата „Най-красив кон“ в Бисер

От 2 до 82 години беше възрастта на зрителите на традиционната Тодорова кушия в харманлийското село Бисер, която всяка пролет събира хора от целия регион.

Титлата „Най-красив кон“ взе познатият на публиката фризийски кон Тюмен на Димитър Бойков от Свиленград. Кобилата Галя на Вергил Димов от село Лозен стана първенец в категорията за бързина.

Назар със стопанин Стоян Иванов от Харманли взе приза за „Най-силен кон“ в състезанието за товарене, теглене и разтоварване на каруца с дърва, както и в надбягването с празна каруца. В емоционалното теглене на двуколка най-добро време постигна Асен Бронза с кобилата с романтичното име Балада.

КушияНа всички участници, спечелили призовите места, бяха връчени грамоти и парични награди от кмета на Харманли Мария Киркова и председателя на Общинския съвет Ангел Цанков. Както винаги, водещ на пролетния празник бе Донко Трендафилов.

Общинската администрация и днес организира безплатен транспорт за всички желаещи от Харманли до Бисер.

Текст и снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button