Хасково

„Спаси Хасково“: Областният управител да върне докладна за фотоволтаиците

Областният управител Гинка Райчева да върне докладна, свързана с изграждането на фотоволтаици, за ново разглеждане в общинския съвет, призоваха на пресконференция от „Спаси Хасково“.

Haskovo.info припомня, че на сесията на 26 април, когато заседава старият общински съвет, в ябълката на раздора се превърна докладна за обявяване за частна общинска собственост поземлени имоти в селата Книжовник и Долно Войводино във връзка с изграждането на фотоволтаиците там. След бурни дебати и обиди предложението беше прието.

В него „Спаси Хасково“ няма представители. Те имаха двама общински съветници в предишния общински съвет, когато групата им се разпадна точно заради гласуване на докладна за соларни паркове, а Мартин Узунов стана независим.

Марин Райчев и Валентин Маринов коментираха, че ДПС и ГЕРБ са гласували под строй, както и още няколко общински съветници, като намекнаха, че това не е станало безкористно. Според тях общественият интерес не е защитен. По тази причина от „Спаси Хасково“ искат докладната да бъде върната за ново разглеждане ако областният управител прецени.

От областната администрация коментираха пред Haskovo.info, че докладните от последната сесия се разглеждат и при необходимост ще бъдат предприети съответните действия.

От „Спаси Хасково“ призоваха хората да излязат и да гласуват на изборите за общински съветници на 23 юни, за да може техният интерес да бъде защитен от подготвени хора в следващия местен парламент. Райчев каза, че най-вероятно той ще води листата за общински съветници, а участниците в пресконференцията също ще са сред кандидатите, но щяло да има и нови лица.

Скандали при завръщането на стария общински съвет в Хасково

Групата на „Спаси Хасково“ – „Ние идваме“ в Общински съвет – Хасково се разпада

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анастас
Анастас
30.04.2024 12:32 12:32

Кретени загубени.
Първо – областният управител скоро ще бъде сменен, защото е пенсионер.
Второ – вие сте шайка неудачници.
Трето – лятото като агитирахте давахте вода неизвестна марка. Сега пиете Девин.
Четвърто – никой от вас няма и да сънува общинския съвет!
Хайде гответе се за избори.

Budala
Budala
30.04.2024 15:06 15:06
Отговор до  Анастас

Помощ! Спасяват ни!

BBV
BBV
30.04.2024 14:39 14:39

🙂

Back to top button