Хасково

„Черната вдовица“ и „Среднощен кошмар“ – най-мощните пиратки и заря за празниците

ПиротехникаНай-мощната пиратка, търсена за тазгодишните Коледно-новогодишните празници е „Черната вдовица“, съобщиха за Haskovo.info търговци на пиротехника.

Кутията с 20 броя пиратки от „Черната вдовица“ струва 10 лв., като първо светва зелено и след това се разнася силният гръм, разказа консултантът Боряна Папазова. Тя уточни, че пиратките не се продават на деца и младежи под 18-годишна възраст.

ПиротехникаНай-масови си остават пиратките с три гръма, като 100 бройки струват 4 лв., при 3.50 лв. миналата година. Черният Силвър пък е 5 лв. за 36 броя.

Хит и тази година ще са римските свещи, фонтаните и пиробатериите на цени от 2.50 до 400 лв. Една от най-популярните пиробатерии със 100 изстрела е „Среднощен кошмар“, която струва 200 лв., а зарята продължава около 4 минути.

За по-високите категории пиротехника има по-строг режим на използване. Пироефекти от клас 3 и 4 са професионална пиротехника и могат да се употребяват от лица, които са преминали обучение и имат съответните документи за пиротехник. ПиротехникаИзключително важна и необходима стъпка е прочитането на упътването и начина на употреба на пироефектите.

Съветът е всички пиротехнически средства, които изстрелват ефекти във въздуха да бъдат здраво закрепени за земята, да бъдат поставени в открита площ. След като се закрепят стабилно, да се запали фитила и лицето, което пали възпламенителя да се отдалечи на обозначената в инструкцията далечина. В близост до мястото, на което се гърмят пиротехниките не трябва да има висока растителност, жилищни сгради, паркирани коли, както и да се избягва тяхната употреба при бурен вятър. В никакъв случай римските свещи, ракетите и пиратките не трябва да се държат в ръка при запален възпламенител.

Голямата вълна от клиенти се очаква да бъде през тази седмица, като търговците ще работят и на 31 декември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button