Регион

Натъпкаха сак със златни бижута за над 100 000 лева

Златни бижута на стойност 102 425 лв. за открили митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Ценностите са открити при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът представил редовни документи за превозваната стока, но камионът е селектиран за щателна митническа проверка. При проверката се установява, че в пътнически сак, скрит във второто легло в шофьорската кабина, са укрити осем картонени пакета, пълни с изделия от жълт метал.

От пакетите са извадени 111 златни гривни, 66 пръстена и още толкова медальони, както и 9 колиета, 5 синджира и два биберона със златен обков с общо тегло 1.707 кг.

Откритите бижута, шофьорът и камионът са задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button