Хасково

Първи случай на заушка в Хасковско заради пропуск в имунизацията

Първи случай за годината на епидемичен паротит, популярен като заушка, е регистриран през изминалата седмица в Хасковска област, съобщават от Националния център по обществено здраве и анализи.

За периода, заразилите се от острото инфекциозно заболяване в страната са общо двама.

От РЗИ обясниха за Haskovo.info, че в случая най-вероятно става въпрос за пропуск в имунизацията, защото все по-често има родители, които отказват имунизации за децата си. Това според лекарите ще доведе до появата и на други позабравени болести.

През миналата седмица новозаболелите от туберкулоза в региона са четирима. Един е с остър вирусен хепатит.

Пипналите варицела са 9, скарлатина – 6, а тези със стомашно-чревни разстройства са осем. Има лек спад при острите респираторни заболявания в сравнение с миналата седмица, които сега са 39.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
майка
майка
29.10.2016 18:21 18:21

А колко са случаите на имунизирани, но заболели от туберкулоза?! И не само…

Майка с пострадало от ваксини бебе
Майка с пострадало от ваксини бебе
29.10.2016 22:44 22:44

Моля да се провери първо има ли имунизация….. след това да се коментира , че евентуално се касае за пропуск в имунизацията ….. пишете си статиите със проверена информация !!!! Платени журналисти с платени репортажи… очакваме да проверите и да видим , ако е имало имунизация , защо се е появила болестта? Ами тогава от кого ще търсите отговорност, след като нито производителите на ваксини, нито лекарите които ги поставят могат да гарантират 100% ефикасност?! И най -важното , ако детето ви пострада сериозно след поставяне на ваксина, на кого ще е вината? На родителя , който писмено слага подписа си , преди поставяне на ваксина , че освобождава от отговорност лекаря , производителя на ваксината?! Пишете за тези неща, как лекарите ходят на почивки и получават премии от набоцканите дечица и бебенца, а ако всички знаеха с какви химикали им тровят децата.,.. за това , хората се пробуждат , четат, образоват се и усмислят какви химикали инжектират на децата им….

Анонимен
Анонимен
30.10.2016 0:12 0:12

Застреляй се. Сериозно!

Back to top button