Хасково

Бащата и синът са заклани при пиянски скандал, убиецът е арестуван в Гърция

Намерените вчера тела на двама мъже край ивайловградското село Покрован са на издирваните баща и син от с. Брусино – Кольо Шелев, на 55 г. и 34-годишният Цанко Ганков, съобщи на пресконференция директорът на областната дирекция на полицията в Хасково ст. комисар Ангел Цанков.

Haskovo.info припомня, че роднините им подадоха сигнал за тяхното изчезване на 17 декември. За национално издирване бяха обявени общо трима, като Хасковската окръжна прокуратура започна разследване, като основната версия беше отвличане. В издирването на тримата се включиха над 100 доброволци, полицаи, пожарникари и военни.

Малко по-късно в Гърция е бил арестуван третият издирван с инициали Ж. Й. на 53 г., който също имал къща в Брусино, но и жилище в Крумовград. След проведените беседи задържаният признал за убийството на двамата мъже и започнал да съдейства на разследващите, допълни Цанков.

Арестуваният разказал, че поканил бащата и сина в къщата си. Мъжете започнали да се черпят, вследствие на изпития алкохол те се скарали и домакинът ги убил. След това той захвърлил телата им в гориста местност край село Покрован. Оръжието пък скрил на 20 км. от телата, в землището на Ивайловград. Става въпрос за остър предмет, но от полицията не посочиха за какво точно оръжие става въпрос.

Продължава събирането на доказателства, като вече е направено искане до гръцките власти за предаването на задържания. Процедурата може да отнеме около 30 дни. На мъжа е повдигнато обвинение за убийството на двамата мъже. Той е с чисто криминално минало, занимавал се с животновъдство и преди убийството бил в добри отношения с жертвите, допълниха от полицията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Василев
Василев
26.12.2016 7:33 7:33

И най-големият малоумник знаеше ,че избягалия в Гърция е убиеца.Сега пак ще има пресконференции.Така някои си „вдигат“рейтинга покрай нещастието и мъката на хората.Вижте само с Хирино.Жалко,много жалко,а някои все още вярват в искренността на големците.Въртиш ТВ програмите само едни и същи ,отваряш хладилника – пак те, но хладилника празен.

Back to top button