Почистиха две незаконни сметища, заложиха фотокапани

Регион
Сметище

Две нерегламентирани сметища в землищата на Симеоновград и на харманлийското село Българин са били почистени през декември, съобщават от РИОСВ-Хасково.

Преустановена е дейността по събиране и съхраняване на излезли от употреба коли от физическо лице в Ивайловград без разрешителен документ.

Извършено е и компенсаторно залесяване на площ от 65 дка с черна и бяла топола и елша в землището на Симеоновград след реконструкцията и електрификацията на жп линията Димитровград- Свиленград.

Поставени са указателни табели на 6 защитени територии, а на ключови места в резерват “Вълчи дол“ – фотокапани с цел засилване на контрола и своевременно установяване на нарушения.

От екоинспекцията са проверили 66 обекта за месеца. Дадени са 19 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. За отчетния период е съставен един акт, наложени са 3 санкции и е издадено едно наказателно постановление за 500 лв.

Събраните суми от санкции и наказателни постановления, включително за предишни периоди са на обща стойност 1565 лв.

На „Зеления“ телефон са постъпили 8 сигнала, 5 от които неоснователни.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.