Подредиха документална изложба за свободата и независимостта в Младежкия

Любопитно
Изложба

Документалната Изложбата “1956 – За свобода и независимост” е подредена във фоайето на хасковския Младежки център.

Унгарската революция и борба за свобода от 1956 г. трае само две седмици, въпреки това разтърсва света. Пропуква устройството, създадено от великите сили след края на Втората световна война и разобличава жестоката действителност на терористичните системи от съветски тип. Преди 60 г. целият свят е впил поглед в Будапеща.

С двуезичната изложба, посветена на 60-годишнината от Унгарската революция и борба за свобода, Музеят “Дом на терора” отдава почит на паметта на будапещенските момчета. Със съдействие на Унгарския културен институт “Балаши”.

Във вторник джазменът Димитър Русев подрежда изложба и в димитровградската зала “Асен Крайшников”. “Покръстването 966 – При корените на Полша” е от единадесет панела, които ще ни отведат в далечната 966 г., когато се извършва покръсването на Полша и от текстовете в тях ще разберем, как е протекъл този процес.

Изложбата е предоставена от Полския институт в София.

Още новини

loading...

Един коментар по “Подредиха документална изложба за свободата и независимостта в Младежкия

  • Абе АБДАЛ за какви терористични системи от съветски тип пишеш ти бе Ти къде живя през тези години и как сои оцелял при този терор А ако си роден през ЕВРОАТЛАНТИЗМА на БЪЛГАРИЯ нямаш никакво право да пишеш тези дивотии тъй като не си преживял в социализма

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.