Ваканция за учениците в Хасково и още 5 общини до края на седмицата

Хасково
Сняг

Ваканцията за учениците в общините Хасково, Димитровград, Ивайловград, Маджарово, Стамболово и Симеоновград се удължава до края на седмицата.

Това стана след искания от кметовете на съответните общини до министъра на образованието за обявяването за неучебни дни 12 и 13 януари. Причината е тежките зимни условия, неразчистените пътища, неотоплените училища. В ранния следобед е получено потвърждение от министерството за това, че дните могат да са неучебни.

Преспите в региона са над 50 сантиметра, а започна и нов снеговалеж. В Хасковска област снежната покривка е една от най-дебелите в страната.

Училищата в шестте общини ще отворят врати на 16 януари.

Още новини

loading...

9 коментара

 • Браво на кмета! Показа, че мисли за децата! Разни даскалки сега ще се жалят че материала оставал ама човека реши! БЛАГОДАРИМ ТИ ЧИЧО КМЕТ!- от деца от ОУ ” Христо Смирненски”

 • Това е Правилното решение..! Но сега разбрах от една Учителка ,че те ще са на работа! Директорката на ОУ “ИВАН РИЛСКИ” се е затъжила или това е поредната показност на власт,сериозност ииии… не знам какво…!

  • Учителите могат да работят колкото искат. Във всички училища е така. Децата обаче са във ваканция!

  • Неучебните дни са за учениците. Учителите в едно училище са на работа независимо дали има учебен процес. Погледнете правилно към ситуацията в региона и тогава съдете хората, които мислят за вашите деца! Всичко се прави за доброто на децата! Едно училище върви напред, ако целият колектив върви напред, а в това училище нещата се случват!

 • НЯМА НИЩО ЛОШО В ТОВА ДА ОТИДЕШ НА РАБОТА И ДА КОМЕНТИРАШ С КОЛЕГИТЕ КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ЗА ДЕЦАТА И РАБОТАТА.НЕЩАТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧВАТ ХАОТИЧНО.ХУБАВО Е ДА МОЖЕШ ДА ОБСЪДИШ НЕЩАТА ПРЕДВАРИТЕЛНО.

 • Към анонимен

  Тази учителка си я вземи да работи при теб,
  щом не й се ходи на работа. Има други учители,
  които ще заемат мястото й.

 • Директорката на Иван Рилски нищо не е казвала. Не може така тя да решава след като кмета на града е взел вече решение. Стига с тези глупости. По-добре децата да са си в къщи 2 дена от колкото да ги хвани нов вирус.

 • Браво на кмета! Това е най-разумното решение и е взето навреме. А учителите няма какво да правят в училище, когато децата ги няма.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.