Хасково

Два пъти повече хасковлии декларират доходи пред НАП по интернет

Хасковлии, декларирали онлайн доходите си от миналата година пред НАП от началото на новата данъчна кампания до днес, са два пъти повече от тези, дошли на място в офиса на Агенцията в Хасково.

143 са клиентите на администрацията, избрали интернет. 59 от тях са подали годишната си данъчна декларация с персонален идентификационен код, 84 са го направили с електронен подпис.

За сравнение – 71 декларации са приети на място в офиса, а 4 са пристигнали като писма по пощата.
До 2 май физическите лица декларират доходите, получени през предходната година, напомнят от офиса на НАП. Тъй като законовия срок 30 април тази година е в неделя, а 1 май е официален празник и почивен ден, формуляри ще се приемат последно на 2 май.

Най-лесно и бързо декларациите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим единствено персонален идентификационен код, който се издава безплатно в офис на НАП.

Освен удобство и спестяване на време, подаването на годишна данъчна декларация по електронен път дава възможност на физическите лица и да намалят дължимия данък за довнасяне с 5%, но не повече от 1000 лв. Изискване за ползване на отстъпката е лицата да нямат неплатени в срок публични задължения към момента на подаване на декларацията. Данъкът за довнасяне следва да се плати не по-късно от 2 май 2017 г.

През февруари ще стане възможно подаването на годишните данъчни формуляри и на гише в пощите, като услугата ще важи за всяко населено място в областта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button