Регион

Най-добрият млад фермер за 2016-а е от Устрем

Емил Димитров от тополовградското село Устрем спечели наградата на Фондация „Еврика” за най-добър млад фермер за 2016 г. Отличието се връчва за 26-ти път.

На тържествената церемония в НДК в София Димитров получи оригинална метална статуетка и диплом от акад. Кирил Боянов, председател на Съвета на Фондация „Еврика“.

Най-добрият млад фермер е зооинженер с диплома от Тракийския университет – Стара Загора и сега е студент в магистърска програма. През 2008 г. създава месодайна говедовъдна ферма в землището на Устрем. Животните се отглеждат около 10 месеца пасищно. Годишният добив от обработваемата земеделска площ на фермата е около 25 т. ечемик и пшеница.

Миналата година Емил Димитров спечели проект по от Програмата за развитие на селските райони за модернизиране на фермата на стойност 135 000 лв, който е вече успешно реализиран. Той участва активно в работата на Асоциацията на месодайното говедовъдство в Българи, включва се в провеждането на редица експерименти с научна цел. В свободното си време напълно безкористно практикува като ветеринарен специалист в различни райони на България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button