Регион

Румънка си направи колан от 100 000 евро на пачки

Митничарите на „Капитан Андреево“ откриха недекларирани 100 000 евро, с левовата равностойност от 195 583 лв., съобщават от Агенция „Митници“.

Валутата е открита при проверка на лек автомобил с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция. На българския митнически пункт шофьорът и неговата спътница – румънски граждани, обявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране.

Митничарите от митническа мобилна група са селектирали превозното средство за щателна митническа проверка. При личен преглед на жената са открити няколко пачки с евро, укрити около кръста, захванати с ластичния колан на клина. Контрабандната валута подлежи на отнемане в полза на държавата.

Срещу двамата румънски граждани е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас и им е повдигнато обвинение. Разследването се води под надзора на Районна прокуратура Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button