Преизбраха д-р Балабанов за председател на БЧК

Хасково
БЧК

Делегатите на общото събрание единодушно преизбраха за председател на областната организация на БЧК д-р Венко Балабанов.

4750 са членовете на БЧК в Хасковска област, броят им през последните години се увеличава. Това бе посочено в отчета на областната организация за периода 2013-2016 г. на днешното събрание.

Голям брой доброволци във всички общини са ангажирани с раздаването на пакетите от хранителната програма на ЕС. Десетки семейства са благодарни за червенокръстката програма „Топъл обяд” – грижа за деца в нужда.

БЧК

Над 7600 души са преминали през курсовете за оказване на първа долекарска помощ. Дружеството на водните спасители е известно в цялата страна с последователната си работа по превенция на водния травматизъм.

БЧК

На хасковската организация се пада нелеката задача да помага и на лица, търсещи закрила, с което успешно се справя. Нови последователи привличат клубовете на Младежкия Червен кръст със интересни информационни, обучителни и благотворителни прояви.

Хасковската областна организация е заслужила отличната оценка на националното ръководство, огласена на събранието от д-р Славита Джамбазова, заместник-генерален директор.

БЧК

Форумът прие насоки за работа за периода до 2020 г., с които се утвърждава значимото място на Хасково в хуманитарните дейности и оказването на специфични услуги в помощ на уязвимите хора.

БЧК

Още новини

loading...

Един коментар по “Преизбраха д-р Балабанов за председател на БЧК

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.