Предлагат поскъпване на тока с 2.36%

Хасково
Ток

Поскъпване на тока с 2.36% от 1 юли предлагат от EVN България, съобщават от дружеството.

Днес от EVN внесоха в Комисията за енергийно и водно регулиране заявления за цени на електро- и топлоенергията за своите клиенти през следващия ценови период от юли 2017 г. до юни 2018 г.

В случай че КЕВР одобри заявленията на дружествата за цени в сектор електроенергетика, то средната цена на електроенергията за битови клиенти в Югоизточна България ще поскъпне от 1 юли.

Промяната на дневната тарифа с 1,8% от сегашните 0,17217 лв./кВтч. (без ДДС) на 0,17535 лв./кВтч. (без ДДС). Промяната на нощната тарифа е с 4,9 % от сегашните 0,09778 лв./кВтч (без ДДС) на 0,10256 лв./кВтч. (без ДДС).

Съотнесено към месечната консумация на едно средно домакинство в Югоизточна България от 200 кВтч. дневна енергия и 70 кВтч. нощна енергия, стойността на месечната фактура на това домакинство би се променила с 1,17 лв. с включен 20% ДДС, т.е. от 49,53 лв. на 50,70 лв.

Заявлението за цени на електроенергия отразява необходимите средства за развитие и поддръжка на електроразпределителната мрежа в Югоизточна България през следващия ценови период и разходите за обслужване на над 1,5 милиона битови клиенти на регулиран пазар.

Още новини

loading...

2 коментара

  • Ха така ЕВН иска поскъпване значи ние ще плащаме по високи цени австрийците прибират ПАРИТЕ те се КЕФЯТ а ние ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ ще ЗЕЕМ като гладни КУЧЕТА

  • Еееееем, който си е гласувал за ГРОБ,си го заслужава,аз вземам пуканките и сядам на пьрвия ред в очакване на шоково поскьпване на всичко и масово бесене на герберасти.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.