Раздават вода по училищата, плащат я от резерва на общината

Хасково
Вода

Бутилки с минерална вода вече се раздават по училищата и детските градини в общината, съобщиха за Haskovo.info от кметството.

Количествата се заявяват от директорите спрямо броя на учениците и служителите им. От общината уточниха, че сега водата се плаща от училищата, а след това разходите им ще бъдат покрити от резерва, заложен в общинския бюджет.

В ГПЧЕ “Асен Златаров” и ПГДС “Цар Иван Асен втори” например, минералната вода е получена вчера около 14 часа. Днес тя беше раздадена на децата и служителите, като на всеки се полага по бутилка от половин литър.

В ГПЧЕ получават дневно по 960 бутилки, а в ПГДС – 650 бутилки.

Haskovo.info припомня, че заради завишените нива на уран в хасковската водата има препоръка тя да не се пие и с нея да не се готви.

Още новини

loading...

16 коментара

 • ТО ХУБАВО ИМ РАЗДАВАТ БЕЗПЛАТНА ВОДА АМА ТАЗИ ” БАЧКОВО ” МИРИШЕ НА ТИНЯ НА ЯЗОВИР ВЕДНЪЖ СЕ ИЗЛЪГАХ И КУПИХ ОТ БИВШИЯ ПЕНИМАРКЕТ И ДЕЦАТА ОТКАЗАХА ДА Я ПИЯТ ЧЕ МИРИШЕЛА ГАДНО ОПИТАХ Я И АЗ И СЛЕД ТОВА ДИРЕКТНО В КОНТЕЙНЕРА

 • Здравейте 🙂 Единствено бихме помолили да редактирате заглавието си. Водата не е минерална, а ИЗВОРНА. Да не се поднася грешна информация на читателите и потребителите. Подходяща е за ежедневна употреба и е в ПЪТИ по- полезна от 90 % от водите(трапезни, минерални и изворни), предлагани на пазара. Хубав ден 🙂

 • Ти как разбрва че е в пъти по полезна от МИНЕРАЛНАТА вода бе ТАРИКАТ Да не би да имаш паранормални способности като ВАНГА Тия помисли ги дръж за себе си и не заблуждавай хората

 • Във училище “Васил Левски” днес са раздали на децата по 1 бутилка вода. Kазали им,че и за утре ще има и толкова. Не можели всеки ден да им дават вода, да си носели!

 • Аз уча във Васил Левски специално водата беше леш по добре щеше да е да ни дадат чишмяна.А пък за “Училището” да не говорим.

 • Това е най-блуткавата вода която съществува и се предлага по магазините . Все едно пиеш от язовир ”Сивата вода”

 • Г-Н АНГЕЛ,явно ходите само по язовири и пиете вода от тях,затова сте и останал неграмотен…думата е “блудкав” и водата,която раздадоха е хубава за пиене. Относно СУ “В.Левски” в по – горния коментар разбирам ,че този ученик не присъства в часовете по български език, камо ли да пие водата,която раздават. А училището е най – старата гимназия в града с дългогодишни традиции и си е много добро.

 • То училището от по предходния коментар си е добро, ама директорката му е жив резил. Тая маломумна и нервозна превозвачка си няма и представа от образование. Обръкала е училището с частната си фирма и се прави на велик мениджър. Учителите са пропищели от нея, ама тая започна и на децата да втръсва. Ходи и обикаля из училището като фурия, броди като някаква шпионка и пониква изневиделица. Започнала е вече да стряска децата с присъствието си. А каква “култура” има – не е за приказване! И се нарича директор тая жена! УЖАС!

 • бихте ли ми казали какви храни се произвеждат в Хасково защото на гоогле нищо не излиза.?

 • Никаква оставка за тая простачка директорка М. М. – да я изгонят ВИДНО и дисциплинарно – купила е всички институции в града. От инспекцията по труда мълчат като мишки, от РИО мълчат като мишки, от общината мълчат като мишки. Но в тая държава има хора, които не мълчат. Щом историята на скандалната бостандийка, завардила цял град и набуталана се даром в образованието трябва да излезе от града – значи ще излезе. Щом ще трябва да стигне на най-високо ниво – значи ще стигне . Ама не там, от където и пратиха бланката да препише, а на още по високо ниво – където няма връзки госпожата! Да видим тогава как ще лъже и с какво ще се оправдава. Кой ще и е виновен за неща извършени лично от нея и наредени лично от нея.

 • Тая двоината М няма срама от нищо. Напълно дебелокожа и проста селянка! Като и видиш само селската физиономия и ти става ясно. Пък напоследък се е сбръчкала и на баба е заприличала. А пък какво нервозно същество е – освен, че по природа си е сприхава и проклета, напоследък и критиката я гони здравата. Търчи като кон на кокили и си мотае тоалетите напред назад. Пък акъл в главата си няма никакъв – ама то така е като дойде от село в града. Взема се много на сериозно и почва да се изживява като велика директорка, като кралицата “Слънце” и като най-оправната мениджърка. ПЪЛЕН СМЯХ Е ТАЯ КОЗА ПРОСТА!

 • Не само цитираната директорка, ами и цялата сган покрай нея. Една от една по смотани ги назначава. Изрусената фръцла чалгаджийка с безмозъчната главица, сопкащата се грубиянка с мания за величие и “всичко мога и знам, ама на н-тия път”; разните там випки, женички на тоя и оня, полихронични, младежки, глезени и имотнички женички, мързеливи лисички и оскъдно облечени полички, изобщо на бардак е заприличало в това училище. А за заварените подмазвачки дето на всяка власт все се кланят и под кожата влизат – незаменимините тихи води, куцукащите музи, вечните примадони, нахалните пеячки, мазните корени квадратни и оная клюкарка от мъжки пол, дето за него няма пенсия, ама все гледа до русата фръцла да се навре и за дружките си по някое кафенце да изкяри. Голем ритач, голема работа – долна клюкарка от класа и некадърник дето и часовете си не кара. Каквато размирисана и развалена главата, такива и кръга от приближени. И всички институции и отговорни се правят, че е нормално и че не виждат мръсотиите дето се творят. Няма да мине номерът!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.