Регион

Арестуваха двама телефонни измамници в Харманли

Харманлийската районна прокуратура привлече като обвиняеми 41-годишният Румен С. и Атанас П. на 55 г., за измама, като се представили за длъжностно лице.

На 24 април криминалисти от Хасково и Велико Търново провели операция по сигнал за телефонна измама в маджаровското с. Горно поле. При акцията са били задържани за 24 часа по Закона за МВР двете обвиняеми лица.

До момента е установено, че на 18 април към 23:30 ч. в с. Горно поле 61-годишна жена е получила позвъняване на стационарния си телефон от непознат мъж, който й се представил за главен комисар Христов. Той обяснил на пострадалата, че е служител на МВР, който участва в разследване спрямо лица, извършващи телефонни измами.

Непознатият мъж казал на жената, че за да съдейства на полицията трябва да остави пари на посочено от него място. След няколко разговора, на 19 април към 3 часа през нощта, пострадалата излязла от дома си и оставила на спирка в селото пакет с 2040 лв.

По-късно е установено, че обвиняемите Румен С. и Атанас П. са съпричастни към извършената измама. Двамата са били задържани от служители на МВР в с. Бутово, общ. Павликени.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата са задържани за срок от 72 часа. Предстои Районна прокуратура-Харманли да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button